Over mij als coach
Mijn naam is Manja Brouwers en ik ben AD(H)D coach in opleiding. Ik zal je vast waarschuwen/geruststellen: Ik ga je niet in je kracht zetten, je begeleiden naar het pad van je hart of in contact brengen met je innerlijke spirituele gids. 

Ik heb een alternatieve DIY instelling en hou van een gezonde dosis zelfspot en relativerende humor. Ik ben niet bang voor negativiteit of de donkere kanten van onze gedachten en gevoelens. Deze erkennen en er een positieve uitlaatklep voor vinden is een van mijn specialiteiten. Naast de opleiding AD(H)D coach start ik in januari ook met een opleiding tot mindfullness coach. Mindfullness heeft mij persoonlijk veel gebracht en ik ben ervan overtuigd dat veel mensen met AD(H)D door het trainen van hun brein met mindfullness meer rust, focus (ja echt!) en plezier kunnen halen uit hun leven. Bovendien is het een uitstekende manier om emoties beter te reguleren en stabieler in het leven te staan.


Ik ga graag uit van alle talenten en kwaliteiten van mijn coachies. Misschien weet je niet goed wat je kwaliteiten zijn of waar je van oplaad. Dan gaan we daar naar op zoek. Weet je dit al wel? Dan gaan we zoeken naar hoe we deze versterken en hoe we deze kunnen inzetten als tegenwicht voor de dingen waar je moeite mee hebt. Zo kan je ook veel meer jezelf zijn.

Mijn insteek is om je snel in enkele sessies weer richting te geven zodat je zelf verder kan. In 3 tot 6 sessies kan je afhankelijk van je coachvraag al heel veel stappen zetten. Mijn doel is dus om mezelf zo snel mogelijk overbodig te maken.

Over mijn eigen ervaringen met ADD
Ik kreeg in 2015 de diagnose AD(H)D het ADD type. Er vielen ineens vele kwartjes.  Toch heeft het nog enkele jaren geduurd  voor ik mijn eigen puzzel  voor mekaar had. Ik had achteraf gezien graag zelf een coach gehad. Dat had veel gescheeld. Ik heb heel veel uitgeprobeerd (o.a verschillende dieeten, beweging, therapie, medicatie) en lang gezocht. Emotieregulatie is altijd hetgene geweest waar ik het meest mee geworsteld heb als AD(H)D er. Veel voelen en er weinig raad mee weten. Overspoeld worden, dus proberen je gevoel te negeren, tegen te houden of te ontwijken. Dat gaat uiteindelijk niet goed en is vreselijk uitputtend.

Vroeger op school kon ik al snel niet meekomen. Ik vond school overweldigend en concentreren was moeilijk. Destijds (jaren 80) was AD(H)D nog erg onbekend en de ADD vorm al helemaal. School adviseerde om mij naar special onderwijs te laten gaan (LOM onderwijs) want ik kon niet meekomen. Daar zijn mijn ouders voor gaan liggen. Zij waren ervan overtuigd: Manja is slim. Met therapie en een bijlesleraar hebben zij mij door de basisschool gesleept. Mijn vader werkte extra om dat allemaal te betalen. Mijn moeder zat steeds met mij te oefenen. Ik ben dankbaar dat ze met de middelen van die tijd alles hebben gedaan wat ze konden doen. Vandaar dat de praktijk Wildebrouw heet. Een samenvoeging van mijn moeders achternaam: de Wild en mijn vaders achternaam: Brouwers.

School  bleek niets voor mij. Ik leerde echter wel goed en snel in de praktijk. Ik heb dan ook van alles gedaan in mijn leven. Betaald of als vrijwilligerswerk. Als het me maar boeit dan is leren leuk en makkelijk. Klantenservice, DJ,  Dierenasiel, Kennismangement, Communicatie, Trainen, Fotograferen, horeca en tot 2019 had ik een succesvol bedrijf: Notorious Clothing.

In 2019 stopte in met mijn bedrijf en kreeg ik een hele dikke burnout. Het heeft me 2 jaar gekost om hiervan te herstellen. Ik ben me gaan herorienteren en heb me ingeschreven voor een AD(H)D coachopleiding. in januari 2022 ben ik gestart als zelfstandig AD(H)D coach.


 
 
 
E-mailen
Bellen
Info